Informatie over de cursus

Sinds enkele jaren geeft Corien Gerritsen les bij haar thuis in Alkmaar. Ze werkt met kleine groepjes van 4 tot 6 personen en begeleidt ieder individueel. Zij leert ze zonodig eerst de basistechnieken. Daarna biedt zij vooral ondersteuning in ieders eigen ontwikkeling en in het gebruik van materialen en moeilijker technieken. Zo kan een eigen stijl ontwikkeld worden en kan iedereen zijn/haar eigen idee├źn en fantasie├źn uitwerken. Maar ook mensen die niet zo'n creatieve geest hebben, kunnen de techniek leren -en aan de hand van voorbeelden of suggesties- in een plezierige en ontspannen sfeer hun werkstukken maken. Corien draagt zowel creatieve als praktische oplossingen aan.

Qua materiaal staat cursisten witte grove en fijne chamotteklei ter beschikking, zodat zowel een stevig 'opbouwstuk' als heel fijn boetseerwerk mogelijk is. En verder beschikt zij over wel ca. 250 verschillende glazuren, waarvan een deel rechtstreeks uit Amerika komt. Zelfs goud -en platinaglazuur, parelmoer of brons behoort tot de mogelijkheden.

In de zomer organiseert ze voor haar cursisten Raku-stoken. Raku is een Japanse stooktechniek, waarbij het glazuur een prachtig craquele effect krijgt en het ongeglazuurde deel rook- en vuursporen.

Keramiek biedt veel meer mogelijkheden dan potten, schalen, beeldjes en objecten. Zo heeft Corien voor haar eigen huis bijvoorbeeld een tegeltableau, deurknoppen en een tafelpoot van keramiek vervaardigd.

U kunt het gehele jaar instromen voor de cursus.
 
terug