keramiste, meester goudsmid

Keramiek is mijn grote passie. Zelfs naast een eigen bedrijf in goudsmederij en een bloemenzaak vond ik er tijd voor. Uiteindelijk is mijn hobby mijn werk geworden en combineer ik het met mijn tweede liefde: sieraden maken.

Nu ik in beide een aantal jaren heb lesgegeven, merk ik dat het overbrengen van de verschillende technieken mijn lust en mijn leven is. In mijn atelier aan huis kunnen de cursisten in alle rust en gezelligheid werken. En iedereen kan het, met een helpend handje van mij.

Elke cursist maakt een uniek product. In een aantal sessies wordt gewerkt aan de basisvorm in klei. Daarna wordt de vorm gebakken en in meerdere lagen geglazuurd. Er is keus uit een ruim scala aan kleur en metaalglazuur. Tot slot wordt het glazuur gefixeerd in de oven. De cursisten groeien zichtbaar met elk project en samen beleven we aan het proces veel plezier.

Sieraden maken zonder smeden? Het lijkt onmogelijk, maar met zilverklei kan het. De meest unieke sieraden verschijnen uit de oven. Alle van zuiver zilver. Een workshop is een aanrader voor een groep vriendinnen.

 
terug